collegezaal in Kinshasa

Hoe werkt zo'n ICT Trainingscentrum?

Het ICT Trainingscentrum LIVBANTU in het centrum van Kinshasa biedt Informatica cursussen voor jongeren vanaf 15 jaar. Ze kunnen daar de digitale vaardigheid opdoen die ze missen bij hun werk of studie en die nergens anders tegen redelijke vergoeding te krijgen is. In het lokaal zijn 30 plaatsen met op elke plaats een (energiezuinige) computer. Op 5 dagen in de week kan de cursist 2 uur trainen met een ervaren leraar/ persoonlijk begeleider. Precies in wat zij/hij nodig heeft voor werk of studie. Ieder die zich inschrijft betaalt een redelijk bedrag voor lesgeld en syllabus van de gekozen cursus. De cursusduur varieert van 1 tot 3 maanden. Capaciteit: 120 cursisten per week.


Zo wordt LIVBANTU voor Congolese studenten.

Hoe zorgen wij voor uitvoering en continuiteit?

Wij (de Nederlandse Vrienden van Mikondo en de Congolese Projets Mikondo) zijn zeer gemotiveerd om deze groep jongeren te helpen op een manier die in ons vermogen ligt. Wij hebben veel ervaring met onderwijs middels de school La Tulipe en het sociaal project Arambe (zie www.mikondo.nl). De projectomschrijving van LIVBANTU hebben we samen gemaakt na uitvoerig onderzoek.

Projets Mikondo levert kennis en arbeid, zowel voor de inrichting als voor de organisatie. Vrienden van Mikondo spannen zich in voor fondsenwerving. Dit nieuwe project zal na de aanloopperiode zichzelf overeind kunnen houden door de lesgelden, maar het zal ook gaan bijdragen aan de schoolkosten van de kansarme kinderen van La Tulipe, de school die nu nog zwaar steunt op geldelijke ondersteuning door de Nederlandse Vrienden.

linken rechts